کاهش بیسابقه انتشار گازهای گلخانهای در سطح جهان در پی شیوع ویروس کرونا
- کاهش بیسابقه انتشار گازهای گلخانهای در سطح جهان در پی شیوع ویروس کرونا
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان حفاظت محیط زیست در متن پیام کیومرث کلانتری - معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست - به مناسبت روز زمین پاک آمده است: «در سال 1970 در پاسخ به بحران محیط زیست، روز 22 آوریل مصادف با 2 اردیبهشت و هر چهار سال یک بار 3 اردیبهشت ماه، به عنوان روز زمین پاک انتخاب شد؛ روزی برای ارتقای آگاهی و آموزش مسائل زیستمحیطی و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین.
در این سال در پی برگزاری اولین روز زمین پاک، موجی از اقدامات محیط زیستی به راه افتاد. تصویب قوانین زیست محیطی، قانون هوای پاک، آب پاک و قانون حفاظت از گونههای در معرض انقراض در ایالات متحده آمریکا و تشکیل آژانس محیط زیست آمریکا از جمله اقداماتی بودند که در پاسخ به اولین روز زمین پاک صورت گرفتند.
چندی نگذشته بود که بسیاری از کشورهای دیگر هم به این دست اقدامات روی آوردند و قوانینی مشابه را در کشور خود به تصویب رساندند. این روز که بعد از گذشت 50 سال همچنان یک رویداد مهم جهانی محسوب میشود و هر ساله برگزاری برنامهها و رویدادهای متعددی را در سراسر جهان به ارمغان میآورد که گاهی به یک روز ختم نمیشود و هفتهای به نام هفته زمین رابه خود اختصاص میدهد؛ هفت روز پی در پی مملو از رویدادهایی با تمرکز بر زندگی سبز، حفاظت و احترام به زمین.
ایران نیز در این رویداد با دیگر کشورهای جهان همراه شده است و هر ساله هفته زمین پاک را که از روز دوم اردیبهشت ماه با نام روز زمین پاک آغاز میشود، به مدت یک هفته در سراسر کشور برپا میدارد، هرچند نه یک روز خاص بلکه هر روز به زمینی تعلق دارد که بیمنت داشتههایش را در اختیار ما میگذارد و نعمت هوای پاک، آب تمیز، مناظر زیبا و هرآنچه نیاز ما انسانهاست را از ما دریغ نمیدارد. روز زمین پاک یک روز نیست بلکه یک جنبش محیط زیستی است.
22 آوریل سال 2020، پنجاهمین سالروز نامگذاری این روز به عنوان روز زمین پاک است.چالشهای فراوان و اما فرصتهای بسیار موجود در اقدامات مرتبط با تغییراقلیم، این موضوع را به مهمترین موضوع پنجاهمین سالروز زمین پاک تبدیل کرده است و لذا شعار امسال روز زمین پاک، اقدام برای اقلیم انتخاب شده است. تغییر اقلیم بزرگترین چالش آینده بشریت و سیستمهای حمایتگری است که جهان ما را قابل سکونت می کنند.
بر اساس مطالعات مستقل ناسا و سازمان ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده آمریکا، سال 2019 در میان 140 سال گذشته، از لحاظ گرما جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. دمای جهانی در این سال، 1.71 درجه فارنهایت (0.95 درجه سانتیگراد) گرمتر از میانگین دمایی قرن 20 گزارش شده است.
پنج سال گذشته گرمترین سالها در 140 سال گذشته بودهاند. کره زمین آشکارا رو به گرما میرود پس باید برای کمک به زمین ، نجات خود و دیگر ساکنان این سیاره دوستداشتنی، وقت را غنیمت شمرده و هرچه زودتر برای سازگاری و مقابله با تغییر اقلیم دست به کار شویم.
امسال نیز مانند هر سال در ایران همراه با سراسر دنیا این روز گرامی داشته میشود تا همگان از اهمیت زمین و موهبت های آن و گامهایی که میتوانند برای حفظ آن بردارند، آگاه شوند.
هر چند امسال به دلیل حضور میهمان ناخواندهای که به همه کشورهای جهان سرزده و تعداد زیادی را خانه نشین کرده است، رعایت فاصله اجتماعی از اهم اقدامات پیشگیرانه است و لذا امکان برگزاری همایش و جشنوارههای حضوری وجود نداشته، جشن های روز جهانی زمین پاک در جای جای دنیا بهصورت مجازی برگزار میشود.
ناگفته نماند، بر اساس مطالعات انجام شده حضور ویروس کرونا و تعطیلات متعاقب آن در کشورهای مختلف برای پیشگیری و مقابله با شیوع این ویروس، منجر به کاهش بیسابقه انتشار گازهای گلخانه ای در سطح جهان شده و از آلودگی هوا در بیشتر مناطق کاسته است.
اگرچه به دلیل تلفات انسانی بیشماری که این ویروس به همراه داشته، نمیتوان از دستاوردهای محیط زیستی حاصل از حضورش ابراز خوشحالی کرد، این تغییرات زیست محیطی به ما نشان می دهد که اگر بخواهیم و اراده کنیم میتوانیم در زمانی کوتاه با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر و کاهش مصرف سوختهای فسیلی به بهترین نتایج دست یابیم.
ضمن تبریک پنجاهمین سالروز زمین پاک، امیدوارم همگی ما با طبیعت همساز شویم و ساز زندگی را همنوا با موسیقی زمین بنوازیم.»
انتهای پیام